ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

Home/ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

Κέντρο Πολιτισμού Ιερισσού​

Λειτουργεί σ’ ένα εντυπωσιακό κτίριο στο κέντρο της Ιερισσού από το 2004. Εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ως κέντρο ανάδειξης της Αγιορείτικης κληρονομιάς και προβολής της προ του Άθω περιοχής με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας. Διαθέτει το πρώτο αμφιθέατρο ψηφιακών στεροσκοπικών προβολών video στην Ελλάδα.

“ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ”

Τη μυσταγωγία της Αθωνικής Πολιτείας έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν οι επισκέπτες του Κέντρου Πολιτισμού, μέσα από τη φημισμένη συλλογή του Ευθύμιου Βαρλάμη “ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ”

Από το 2019 ο Δήμος Αριστοτέλη έχει εξασφαλίσει τη συνεργασία με το Μουσείο Τέχνης της Αυστρίας και το Πειραματικό Εργαστήρι Βεργίνας, για τη μόνιμη έκθεση της Συλλογής «ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ» του Ευθύμιου Βαρλάμη, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιερισσού.

Το έργο του αείμνηστου Έλληνα δημιουργού περιέχει πίνακες ζωγραφικής μεγάλων διαστάσεων, γλυπτά και εγκαταστάσεις και όλα μαζί, σε συνδυασμό με τη μουσική, το φως και την αρχιτεκτονική, θα προσφέρουν στους επισκέπτες ένα μοναδικό βίωμα.

Η φημισμένη συλλογή, που στην παγκόσμια περιοδεία της είχε μέχρι σήμερα περισσότερους από 250.000 επισκέπτες, δίνει τη δυνατότητα πλέον σε όλους, και κυρίως στις γυναίκες και τα μικρά παιδιά που δεν μπορούν να επισκεφθούν το Αγιον Όρος, να ζήσουν τη μυσταγωγία της Αθωνικής Πολιτείας.

ΦΩΣ ΜΟΝΑΧΟΙΣ ΑΓΓΕΛΟΙ

Παράλληλα με την  έκθεση,  στην αίθουσα τρισδιάστατων προβολών που διαθέτει το Κέντρο Πολιτισμού Ιερισσού προβάλλεται  η νέα στερεοσκοπική κινηματογραφική ταινία των  Δ.Καλαϊτζή- Π. Παπαγιάννη  με τίτλο “Φως μοναχοίς άγγελοι” ένα τρισδιάστατο οδοιπορικό στο Άγιο Όρος, παραγωγής της Δημοτικής Επιχείρησης ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α. του Δήμου Αριστοτέλη.

Go to Top